Hippolais icterina i ocells de l’est

El passat 12 de maig es va anellar una bosqueta icterina, va ser just després d’una petita llevantada. Aquesta any no hi ha hagut cap llevantada forta i, per tant, cap episodi de pluges intenses com els dels darrers 2 anys, i l’estació d’anellament està força seca. Sense vents de l’est, algunes espècies que tenen la ruta migratòria més oriental no apareixen per la costa catalana. Coincideix amb el fet que aquest any no hem anellat cap mosquiter xiulaire Phylloscopus sibilatrix, i tampoc s’han vist papamosques de collar Ficedula albicollis. Tot i així, a part de les boscarles de canyar, aquests darrers dies han estat força distrets i amb molta diversitat i, aquest any, ja portem 84 espècies anellades! 

Anuncis
Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Arriba el punt àlgid de les boscarles de canyar

En els darrers 4 dies n’hem anellat unes 800! i el total d’aquest any ja és de 1581. Dies de núvols, una mica de tramuntana i en definitiva, inestabilitat atmosfèrica, condicions òptimes per l’acumulació d‘Acrocephalus scirpaceus a l’Empordà. Encara queden 13 dies de campanya i si el temps segueix així esperem anellar-ne uns quants centenars més. 

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Recuperacions estrangeres

Ja portem 10 recuperacions repartides de la següent manera:

 

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

2a boscarla d’aigua anellada

Tot i la disminució d’ocells a la zona, el dia 26 d’abril es va anellar la segona Acrocephalus paludicola d’aquest any. Aquest dia, però, fins a 4 exemplars van ser vistos a la zona d’anellament. És un any que s’han vist forces exemplars però que només se n’han anellat 2.

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

I després de la tormenta ve la calma

El 26 d’abril, tot just 2 dies després de l’allau d’ocells, només hem anellat 28 ocells. El vent de sud de força 3-4 i uns núvols baixos són condicions que ja no afavoreixen la sedimentació de migrants. El dia 27, amb unes condicions similars de temps, només 16 anellaments! i l’espècie mes anellada el rossinyol (7). Sembla que ja no hi ha ni tallarols de casquet ni mosquiters de passa.

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Espectacle després de la pluja

El 24 d’abril de 2012 ja és un dia per recordar.  Va ploure durant la nit i de bon matí ja feia bon temps i sense vent. Hi havia ocells per tot arreu i el total del dia va ser de 373 captures, tancant com és habitual a les hores centrals del dia i amb vent moderat al migdia. Es van anellar 26 espècies!

Image

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Es va animant!

La darrera setmana d’inestabilitat atmosfèrica ha fet augmentar força les captures i a hores d’ara, per la majoria d’espècies migradores trans-saharianes, el nombre d’anellaments ja està per sobre la mitjana. Es confirma la manca de mosquiters i que aquest 2012 hi ha molts tallarols de casquet.

 

Publicat dins de Notícies | 1 comentari